Бойко Борисов категорично отказа да коментира изказването на президента Румен Радев. Беше изчезнал,

...
Бойко Борисов категорично отказа да коментира изказването на президента Румен Радев. Беше изчезнал,
Коментари Харесай

Борисов за Радев: Беше изчезнал, сега отнякъде се появи

Бойко Борисов категорично отхвърли да коментира изказването на президента Румен Радев. " Беше липсващ, в този момент отнякъде се появи ", сподели иронично Борисов, представен от Blagoevgrad24.bg.

По-рано денем президентът вметна, че според него не би трябвало политиците да се вършат на лекари и противоположното.

Целта на всичко това, което вършим, е да видят българите, че нашата промишленост може да се реорганизира единствено за няколко дни и виновните предприятия могат да произведат това, което е нужно. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов при визитата си в цех " Мак “ в Габрово, който към този момент създава защитни дрехи за медицинския личен състав в страната.

Премиерът Борисов беше осведомен детайлно с целия индустриален развой - тъкачния, багрилния, ламинирането. " 40 000 м плат към този момент е подготвен. Ще произведем сред 12 000 и 14 000 защитни гащеризона “, разясни ръководителят на Съвета на шефовете на завода Георги Бижев пред министър-председателя.

 Ръководството на цех " Мак “ беше на среща с премиера Бойко Борисов на 8 март дружно с представители на други български компании. Тогава те обявиха подготвеност за неотложно пускане на произвеждане на защитни дрехи. Предприятието в Габрово към този момент създава по 4 км плат дневно, с който ще могат да бъдат направени към 1500 защитни гащеризона.

 Министър-председателят Борисов съобщи, че реорганизацията на тези фабрики се е наложила поради това, че в един миг доставките от страните членки на Европейски Съюз са спрели. " Затова се наложи в незабавен порядък да отговорим на потребностите на нашите лекари, сестри, санитари. Готвим се за по-дълго време за сходна обстановка и желаех българите да видят на място технологията и производството “, добави министър председателят.

" Голям реверанс, огромна признателност на габровските лекари, сестри, санитари и на всички, които първи усетиха, какво е това ковид. Не единствено че се оправиха, оправиха се с достолепие! “, посочи министър-председателят Борисов. Премиерът подчертава, че дружно със здравния и финансовия министър не престават да обезпечават нужните принадлежности за тласъци на всички чиновници, които работят за справяне със болестта.

Бойко Борисов призова да не се поддаваме на суматоха, а да използваме целия разполагаем запас на българската промишленост, с цел да набавим нужните средства и материали за работата на медицинските екипи. " Ако нещо ме прави оптимист и толкоз убеден е това, че народът не се поддава на суматоха и, че децата не са уязвими “, сподели още министър председателят в Габрово.

Пред медиите министър-председателят съобщи, че у нас има няколко хиляди респираторни уреда и, че новите коли за спешна помощ са оборудвани с такива устройства. Борисов разясни, че ние сме декларирали, платили и чакаме значимите респираторни апарати, само че 20 броя от тях ще бъдат доставени в края на май поради голямото търсене.

България разполага с 2063 болнични кревати за интензивно лекуване. Общият брой респиратори в лечебните заведения за болнична помощ у нас са 1463 броя, а в извънболничната помощ – 142 броя. Центровете за незабавна здравна помощ (ЦСМП), които са конструкция към Министерството на здравеопазването, имат 289 броя респираторни апарата в санитарните коли и 53 в кабинетите на самите ЦСМП. В момента се проучват потребностите на всяко лечебно заведение във връзка с тези апарати. Националният действен щаб към този момент е направил поръчка за 200 броя респиратори. Същевременно България реализира връзка по тематиката и на европейско равнище. Страната ни е изразила интерес за присъединяване, в случай че се реализира общоевропейско решение за процедура, посредством която държавите-членки да получават респиратори от производители.

По отношение на тематиката с незаконната миграция министър-председателят Борисов съобщи, че у нас тя продължава да е нулева и акцентира, че България полога големи дипломатически старания в тази посока. " Така, че съм оптимист, че натискът върху нашите братя и другари от прилежаща Гърция също ще намалее. Но по този начин или другояче българите могат да спят умерено “, означи още министър-председателят.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР